ZAAL

GESCHIEDENIS

Terres Neuves is wellicht de allereerste klimzaal ter wereld. Ze opende in 1987 de deuren in hartje Brussel.

Vandaag is Terres Neuves nog altijd een instituut in de klimwereld. De zaal wordt unaniem geprezen voor haar team, de mooie routes en … de gezellige bar !

ONS AANBOD

  • Technisch en krachtig klimmen op weerstand.
  • Grote diversiteit aan muren en routes.
  • Maximumhoogte van 12m, lengte van de routes tot 18m.
  • Campusruimte.
  • Gediplomeerde en gepassioneerde monitors.

VOORZIENINGEN

  • Centrale bar
  • Kleedkamers en douches
  • Binnenparking voor fietsen en bromfietsen

TEAM

Isabelle

Om zich nog beter te kunnen voorbereiden op haar internationale competities opende Isabelle haar eigen klimzaal..

Samen met Marc startte ze in 1987 in hartje Brussel de legendarische klimzaal Terres Neuves.

Mede daardoor behaalde ze de Wereldtitel Snelheidsklimmen in 1989 en 1991.

Als allereerste klimzaal voor een breed publiek stond Terres Neuves mee aan de wieg van het moderne klimmen.

Marc

Als doorgewinterd rotsklimmer en groot liefhebber van de Belgische rotsen was Marc met zijn meer dan 60 nieuwe routes in Freyr één van de actiefste routeopeners van zijn generatie.

Hij is overigens de auteur van de vijf laatste edities van de Topo van Freyr.

Samen met Pierre D’haenens ontwikkelde hij in 1986 het concept van de artificiële klimmuur zoals we die vandaag nog altijd kennen, houten multiplexpanelen waarop dan kunstgrepen worden vastgevezen.

Samen met Isabelle paste hij in 1987 dit concept voor het eerst toe in een oud schoenenfabriekje en … Terres Neuves was geboren.

Wouter

Na jarenlang bezeten rondzwerven in de Zwitserse Alpen en via een ommetje in de Himalaya verliet Wouter de Tibetaanse hoogvlakte om zich definitief te nestelen in het Brusselse moeras …alwaar zich ook klimzaal Terres Neuves bevindt.

Eerst als gedreven klant en kort nadien, sinds 1999, ook als gedreven lesgever, routebouwer en barman onthaalt Wouter je in ‘t Nederlands, Frans, Engels, Duits, …

Fred

Belgisch door adoptie, ontdekte hij het klimmen in klimzaal ‘Terres Neuves’ en op de Belgische rotsen.Na enkele jaren van klimmen in al zijn vormen, richtte hij zich meer op het beklimmen van lange routes. Bovendien blijft hij een fervent bewonderaar van de rotsen van Freyr.

Aangetrokken door het onbekende en het avontuur, blijven allerlei reizen zijn nieuwsgierigheid voeden om nieuwe muren te ontdekken. Om zijn passie te delen, sluit hij zich aan bij de ploeg aan het begin van het seizoen 2018 en brengt hij vers bloed mee!

Willy

Onze nieuwe aanwinst komt ook uit Frankrijk. En Willy ontdekte ook het klimmen in de sportschool van Terres Neuves. Sindsdien heeft hij een baby gekregen en hij verlaat ons nooit. Nu hij instructeur is, is hij zeer gemotiveerd om anderen alle facetten van veiligheid en de subtiliteiten van de juiste gebaren te leren om je verder te helpen.